Tuesday, January 17, 2012

Bicara Hati di Astro Prima

Asslamualaikum :) 

hye korang , ni aq nak tanye nihh . sape kat sini KAKI NOVEL ?? sape yg penah bace buku novel Bicara Hati ni ?? msti ramai yg dah bace kan ? sbb novel nihh da lame daa pon , aq yg actly bukan kaki novel nihh pon dah jatuh cinta kat buku nihh , lame dah aq bace novel nihh , taon bile ntah tp aq maseh ingt lagi jalan cerite dye taw . SERIUS , best weh , cite dye sgt sedih , mmg sape sape yg jenis menghayati cerite cm aq nihh kan , kompem nanges taw . hihi , yelaa . sape2 yg jenis keras hati jeh tak sedih ,



minggu lepas , malam isnin , 9haribulan . time aq tga syok tengok Master Chef Malaysia tibe-tibe aq terperasan 1 iklan nih , Bicara Hati , perghhhh !! terkejot aq , punye lah excited nak tunggu esok nak tgk cite tuhh , harap2 aq tak terlepas byk episod , See , mmg betol , aq hnye baru terlepas 1epidod jeh taw , Alhamdulillah , mmg tak sgke , naseb baik cept pasan , sbb aq ni mmg jenis yg jarang tgk tv , tu yg lambat sikit tahu pasal2 nih . mase aq tgk episod due tuhh , nahh , menjerit jerit terlompat2 aq suke sgt , bile mama aq nak tuka tgk cite Vanila Chocolate kat TV3 tuh kejap2 jeh aq kasi sebb kat Astro PRIMA nih iklan dye cepat sikit . tak de la lamee mcm kat TV3 tuhh . cite Vanila Chocolate pon best jgk en , tapi  tak pe lah , tgk kat YouTube jeh , hihi , geram tol , nape laa cite best kat hari n waktu yg same . ishhh . Key jgn gelak kan aq yeh , sukati lahh , mmg aq jenis excited terlebeh lebih sikit :D

episod satu unlist dekat You Tube :) so , aq bagi korg link jeh k :) Bicara Hati - pisod 1

  Bicara hati episod 2 <3

Bicara hati - episod 3 <3
SINOPSIS BICARA HATI
Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.
Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh dengan pemuda itu. Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenagi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia kau tetapi dengan syarat, iaitu hak - hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.
Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjajian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mengingkari. Kini timbul pelbagi konflik dalam rumah tangganya.Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan?
So , kawan kawan , malam nih jgn lupe tengok taw cite nih , 
setiap SELASA , jam 9.00p.m . Astro PRIMA taw <3  

Key , bai <3

5 comments:

  1. yuni tgh tgok bicara hati episod 3 kat cnie...

    ReplyDelete
  2. azzey : hihi , takpe , nnti rajen tgk lah taw :) mlm ni :)
    cik ayuni :) wahh , terime kaseh , nnti mlm ni tgk lah ye :)

    ReplyDelete