Sunday, April 15, 2012

Diri ini

Assalamualaikum dan hye kepade si pembace blog ini , err syaza pon tak tahu , same ade , ade ke tidak yang sudi membace blog syaza yang tak seberape ni , yang bukan lah menarik sgt pon , hanyelah berceritekan tntang kehidupan diri sendiri , bukan lah sesuatu yang penting pon untuk di sampaikan , hanyelah coretan lakaran tulisan penceritaan yang sekadar untuk di luahkan di blog yang comel lagi cute ni sahaje . k perasan kejap . hihi . kalau ade si pembace itu , ahh bahagia nye rase , ade jugak yang sudi membace bebelan syaza ni , terime kaseh terime kaseh :)

Ahh kehidupan syaza sekarang ni terlalu berbeze dgn yang dahulu , terase diri ini sunyi , lagi lagi lah sedang single sekarang ni kan , tetapi syaza bahagia kerane syaza single , di sebabkan ape ? syaza maseh tidak bersedia untuk itu , syaza memerlukan mase untuk mempersediakan diri syaza sebaik baik nye untuk itu , kerana syaza tak mahu ade insan yang kecewe lagi di sebbkan kesalahan diri ini . cukup lah yang sudah berlalu , cukup lah dgn ape yang syaza dah buat dahulu , syaza tidak sanggup lagi menjadi hamba kepada perasaan diri sendiri yang memakan diri akhirnya , bukan niat dari hati untuk melakukan kesalahan itu , tidak ade sedetik pon rase 'jahat' itu untuk melakukan yang tidak sepatot nye , cume ahh susah mahu jelaskan , harap diri ini di maafkan , syaza hanya manusia biasa yang tak lepas dari melakukan kesilapan , harap diri ini di maafkan kerana menolak cinta itu , dan mengecewekan kamu . k cukup , tak mahu ingat lagi , yang lepas tu lepas lah , yang sudah tu sudah lah .

Syaza yang dahulu nya selalu tersenyum bahagia , sentiasa gembira tanpa sebarang masalah , hati sentiasa lapang dan bahagia dgn kekasih hati kini sudah punah segalanya , kebahagiaan itu hanya datang sementara . perkara ini pon sudah lama berlalu , setahun lebih sudah , tetapi baru sekarang syaza mampu untuk melupakan  dia , baru sekarang syaza mampu untuk percaya yang dia sebenarnya telah berubah , baru sekarang syaza sedar dari buta di sebbkan cinta dia , semuanya telah lama berlalu , sgt lama , setahun yang lepas , bayangkan , baru sekrg syaza mampu untuk percaya , mampu untuk melepaskan perasaan itu pergi , Alhamdulillah , tuhan membantu syaza lupakan dia . Alhamdulillah , syukur kepada Allah .

sekarang syaza tenang , tenang setenang-tenang nya kerana syaza sudah terlepas daripada itu semua , walaupon syaza maseh samar2 lagi tentang kemaafan mereka yang pernah syaza kecewekan itu terhadap syaza , syaza hanya mampu berdoa semoge tuhan membuka pintu hati dia untuk memaafkan syaza , sesungguh nya syaza di waktu itu sedang bercelaru , buntu dan tidak paham dgn perasaan sendiri , ahh sudah lah , syaza harap diri ini di ampunkan oleh si dia . syaza akui kesalahan syaza di waktu dahalu , dan sekarang syaza akan lebih berhati hati untuk itu . syaza akan lebih prihatin untuk melakukan sebarang keputusan dan siapkan diri dengan secukupnya . doakan syaza untuk itu , doakan syaza untuk terus kekalkan azam syaza ini ,

sekarang syaza hanyalah duduk di rumah , tolong mama baba syaza menjaga kedai runcit keluarga syaza , menjaga kaunter di sebelah petang dan sambil2 itu maseh lagi belajar memandu kereta yang ntah bile akan selesai , lesen L dan berzaman syaza ade , tp di sebbkan kemalasan yang melanda syaza punye lesen P ntah bile akan siap syaza pon tidak tahu , doakan syaza tidak malas lagi k selepas ni :) dan doakan syaza lulus JPJ bila tiba waktunya nanti ,

syaza sgtsgt tak sabar nak sambung belajar , terime dunia baru , kehidupan baru , tempat belajar baru , kawan kawan baru , guru baru , tempat baru dan segalanya yang BARU . ahh syaza harap kehidupan syaza selepas ni akan lebih baik , syaza harap syaza tidak lalai dan alpa dengn penipuan dunia , syaza harap syaza akan lebih matang dan pandai untuk mengharungi dunia yang penuh onak dan duri , syaza harap nnti syaza akan dapat rakan rakan yang baik , yang boleh membawa diri syaza kearah yang baik , yang tidak membawa syaza ke arah yang tidak betol . doakan syaza menjadi insan yang berguna , belajar dgn penuh semangat , bantu mama dan baba untuk memajukan keluarga dan membangga kan mereka . syaza harap syaza dapat sambung belajar di tempat yang syaza selesa untuk belajar , belajar dalam kos yang sesuai dengan diri syaza , sesuai dengan minat syaza dan segalanya ngam dgn diri syaza , dan syaza harapkan dengan pelajaran yg syaza akan menimba itu nanti dapat membantu mecerahkan masa hadapan syaza ke arah yang lebih baik . itu lah harapan dan azam syaza . syaza berdoa Allah memberikan laluan yang baik untuk syaza , semoga kebahagiaan milik syaza itu pasti ada , Amin Ya Allah .

terime kaseh membaca dan mendoakan , Assalamualaikum :)

0 comments:

Post a Comment