Monday, December 10, 2012

Bercuti Di PULAU PANGKOR / Day 2

Assalamualaikum..
hari kedua di Pulau Pangkor / 5 Disember 2012 , di mulakan dengan jalan-jalan tepi pantai dlu sambil tengok adik adik dgn Wan dan Helmi mandi laut. Syaza malas mandi laut sebab dah siap-siap nak jalan-jalan di sekeliling pulau tu , jadinye Syaza , kakak dgn mama hanya tangkap gambar kenangan lah di tepi laut .


 
syaza dgn mama depan laut , cantik pemandangan nya kan 




kami jumpe ketam ni kat tepi pantai , hidup lagi 



tak sengaje pakai baju sama warna pink 

Wan dgn adik adik Syaza


Kali ni dgn Babah pula , sempoikan abah .



Sahabat kegemaran Saya 

kakak kesayangan Saya 

cukup . cukup . itu sahaja gambar di pagi hari di tepi pantai , besuke ria mancing ikan (abah) , suke ria tetibe jumpa obor-obor yang besa sgt dlm nye ade ketamyang td kami tangkap gambar bersame tu , tetibe juga tengah seronok mandi-manda dan tangkap gambar tetibe hujan turun lebat-lebat . jadi , kami balik makan sarapan pagi .

dalam pkol 10lebih hujan baru berhenti , lepas hujan berhenti baru kami keluar jalan pusing pulau .


depan bilik yang kami duduk , Smart Villa , kami terus check out , lepas jalan pulau terus pegi jeti dan pulang ke rumah .

pihak resort call Van pink yang comel tu untuk bawa kami pusing pulau . tempat pertama kami berhenti di tepi jalan atas bukit untuk nikmati pemandangan . kami ambek kesempatan tu untuk bergambar , mana mana tempat kami pergi , tak sah kalau tak bergambar , memang jenis satu family suke bergambar . hihi .



bergambar satu family

Helmi,Syaza dgn Wan . lagi due orang sebelah Helmi tu kawan-kawan helmi , tak kenal pun , tapi ajak sekali bergambar , and adik Syaza(Ami) sebok jugak nak masuk sekali bergambar . haha

Kalini bergambar dengan semua 

Kemudian , kami teruskan perjalanan ke destinasi pertama iaitu ke KILANG IKAN 

Syaza takde beli apa-apa pun kat sini , mama dgn kakak je yang banyak beli , sebab Syaza tak minat sangat 


Seterusnya , Destinasi ke dua , kami pergi ke FOO LING KONG






comel je kan , macam barang mainan 



Wan dgn Ami , tengok ikan besar , besar sgt ikannya , macam buaya pon ada .

Wan dgn Aiman , malas nak berjalan , dah penat lepak sana ja 


tgk muka Syaza , Muka Penat

hihihi , comel sangat kan ?

gambar ni jari kakak menghalang 

Syaza dgn Wan 

dengan Helmi sekali 

Seterusnya ,destinasi ke tiga kami pergi ke Muzium di Pangkor, tahun lepas tak siap lagi muzium ni , tahun ni baru ada .


Spek mata hitam tu syaza baru beli , tantik tak ? haha



Destinasi ke lima , membeli belah di kedai Keluarga Helmi , tapi takde gambar , syaza pun tak sempat nak beli apa apa sebab Syaza dgn Wan patah balik pergi resort sebab ada barang tertinggal .

Destinasi ke enam , KOTA BELANDA






haha , masing masing dah pakai spek mata hitam dah






heheheheh , tgk adik Syaza ni , pandai dia posing , jenuh dok gelak kan dia












habes dah pusing pulau , destinasi terakhir kami , ke jeti untuk balik ke Jeti Lumut . Helmi dgn kawan-kawan dia pon sekali balik naik feri sama kami . 

dalam feri lame betol rasa , siap boleh tidur nyenyak lagi tu . haha .



habes bercuti sudah . Alhamdulillah semuanya selamat , cume Syaza je jalan terjengkit-jengkit sebab kaki luke kat tumit , due hari baru baik , takpelah . hadiah dari pangkor (bak kate wan) haha .

0 comments:

Post a Comment