Monday, December 10, 2012

Bercuti di PULAU PANGKOR/ Day 1

Assalamualaikum ,
Sudah due bulan tak update blog kan ? ade jugak haritu bercadang nak update cerite kat korang pasal contact lens syaza pakai , last2 syaza cerite xhabes , ade lah dekat draft . tak sempat lagi nak habeskan bercerite n publish kan , disebbkan masalah xboleh nak upload gamba , tidak dietahui apakah puncanya .

Alhamdulillah , lame sgt dah kami xbercuti satu family , salu law bercuti pon msti ade salah seorang ahli keluarga yang takde , 4 dan 5 Disember 2012 , syaza dgn satu family bercuti di Pulau Pangkor :) ade jugak terselit lagi sorang , En.Butang pon join sekali , yelah memandangkan Helmi pon kawan kelas kami , syaza ajak lah die join sekali . Kami duduk dekat Purnama Beach Resort , kepunyaan keluarga Helmi , kawan sekelas syaza dgn butang dlu . syaza tahun lepas pon dtg dah situ , dlu dgn kawan2 , kalini dgn family .

gambar masa di Jeti Lumut 

Bertolak dr rumah pukol 10pagi lebih kurang , dan sampai di sane jam 3 lebih kurang , jumpe lah En.Helmi yang makin comel dah sekarang . haha .

aktiviti pertame kami di sana ialah SNORKELING




kami nak bertolak ke PULAU GIAM

Ami, Wan , Helmi , Syaza , Abah
permulaan nak menyelam . mase ni dah bnyk luke kat kaki dah , padahal baru je masuk laut.


syaza tak reti berenang , merangkak2 sikit2 je , terpakse lah duduktepi2 je , tu pon kaki penuh luke luke ,  shooo cakett .

tu diaaa , Abg Wan bawak Ami berenang

 
kalini Abg Wan bawak Aiman berenang pulak , tp Aiman takot sikit , SAME mcm kakak die jugak , hihihihi

Babah dgn Aiman , aiman terok luke kat kaki die , perasan mase dalam bot mase nak balik , meleleh-leleh darah nye , ngeri tgk .

mama tak mandi , mama lah yang tangkap gambar kami semua

kite tgk kehebatan tuan punye tempat , Hilmi mengajar adek Syaza berenang .

tu dia , nampaknya makin boleh .

nampaknye die dah boleh berenang sendiri sikit sikit .

peace ^.^


Jom Balik

beralih kepada malam harinya pula MAKAN MALAM




Last but not least , ni dia ikan yang abah syaza tangkap pakai tangan mase snokeling td , siap goreng lagi tu . haha .

nanti next entry syaza cerita pasal kami jalan di Kota Belanda dan Foo Ling Kong .




1 comments:

  1. New Diet Taps into Revolutionary Concept to Help Dieters LOSE 20 Pounds in Just 21 Days!

    ReplyDelete